BEZOEK DE HARRY POTTER STUDIO

on 23 januari 2019
Harry Potter Studio Tour MRJLN Simply Say Marjolein

Sommige zagen het al op mijn social media kanalen, aan andere vertelde ik het vol enthousiasme… Al jaren stond een bezoek aan de Harry Potter Studio Tours op ons* lijstje en tijdens de laatste citytrip naar Londen was het dan eindelijk zo ver! Ik beloof hierbij plechtig dat ik de belangrijkste verrassingen niet ga spoilen, maar deel wel graag enkele tips voor en foto’s van het bezoek.

*ons = mijn broer en ikzelf

Van zodra ik wist dat de laatste citytrip van 2018 naar Londen ging, bestelde ik online onze tickets. Dit gebeurde in juni vorig jaar. ‘Zo vroeg al?!’, hoor ik jullie denken 😉 Een bezoek aan de Harry Potter Studio staat op uur en hoe dichter bij datum je probeert te boeken, hoe moeilijker de opdracht wordt. Omdat we er zo vroeg bij waren, was er keuze genoeg. Officieel werden we verwacht op 27 december 2018 om 9u30. Eenmaal jouw tijdsslot van start gaat, krijg je in 3 ruimtes een korte introductie voor de ganse groep, daarna ben je volledig vrij. We liepen er uiteindelijk +- 3 uur in rond (zonder audioguide; huren mogelijk voor £4,95). Er worden verschillende interactieve zaken voorzien gedurende het bezoek (fotosessie, raadseltjes, fake sneeuw maken, magie, green screen,…) waardoor jong en oud er plezier aan beleven. Kijk maar naar ons 😉

Afhankelijk van het openbaar vervoer (meer hieronder) arriveer je gemakkelijk 30 à 45 minuten op voorhand. Houd er rekening mee dat je misschien nog je tickets te plaatste moet afhalen, aanschuiven, security check,…

TIP: Breng je eigen drank en lunchpakket mee, het is toegelaten! Tussen twee studios is er een restaurantgedeelte, waar je oa. butter beer kan drinken (mierzoet!).

OPENBAAR VERVOER

Waar je ook in Londen verblijft, Euston Station is het startpunt om er vlotjes te geraken. Elk uur vertrekken hier verschillende treinen naar Watford Junction. Kies voor de snelste rit en koop tickets voor de treinrit van 21 i.p.v. 51 minuten!

Indien je in het bezit bent van een Oyster Traveler Card is het mogelijk om deze voor het volledige traject op te laden. Persoonlijk vond ik het nogal ingewikkeld om te weten hoeveel er nu juist op moest (peak/off peak) dus kochten we een online treinticket. Trainline is de app die ik hiervoor gebruikte. Voor de heenrit koos ik voor een treinticket op uur, wat ik voor de terugrit niet deed. Aangezien je op voorhand niet weet hoeveel tijd je er zal doorbrengen, is een flexibel ticket hier interessanter. In totaal betaalden we voor 2 retour tickets ongeveer £ 35. Dit is slechts een richtprijs en kan variëren per uur. Er is geen vaste prijs zoals het bij de NMBS het geval is.

Eenmaal aangekomen in Watford Junction staan er verschillende pijlen om aan te duiden waar de Harry Potter shuttle op je staat te wachten. Om de 15 à 20 minuten rijdt er zo’n shuttle, lang hoef je dus nooit te wachten. Een enkele rit kost je £ 2 en retour £ 2,50 per persoon (cash te betalen!).

Meer details over het bezoek zelf, geef ik jullie in een aantal foto’s mee. Ik kon heel moeilijk kiezen uit de vele foto’s, maar koos voor de momenten die een leuke indruk op mij gemaakt hebben. Speciaal voor de kerstperiode kreeg de hele locatie een heuse kersttransformatie. De grootste verrassing (of 2) blijft uiteraard een verrassing, maar geloof me, het is iets wat je niet zou verwachten!

Ben je een fan van Harry Potter of wil je jouw jeugd nog eens beleven? Twijfel niet en boek gewoon een bezoek. Trust me, it’s worth it 🙂

Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein Harry Potter studio tour London MRJLN Simply say Marjolein

Ben jij er al eens geweest?

  logo MRJLN Simply Say Marjolein
LONDEN BOXING DAY
EC-1 Łódź citytrip

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics