FOTODAGBOEK MAASTRICHT

on 4 april 2020

Korte of lange vakantie, beide staan voor mij gelijk aan reisjes. Kortbij of ver weg, het maakt mij niet veel uit. Als ik maar weg ben. Begin februari maakte ik met #bloggersbestie Jana Maastricht onveilig. Sinds ik voor mij werk al een paar keer naar Utrecht moest, begint het ontdekken van de Nederlandse steden meer en meer te kriebelen.

VERBLIJF MAASTRICHT

We verbleven in de Airbnb aka ‘de skihut’ van een collega die op fietsafstand van het stadscentrum en op wandelafstand van het station woont. Perfect gelegen, vlakbij een grote Albert Heijn en tijdens ons verblijf hadden we twee fietsen die we onbeperkt mochten gebruiken.

AirBnb Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein BEAUTY MAASTRICHT

In Maastricht heb je zowel een ‘Douglas‘ als ‘De Bijenkorf‘ filiaal. Heaven! Ik houd ervan om hier rond te snuisteren, wat geld uit te geven 😉 en ik leerde ook dat je in beide winkels jezelf kan laten verwennen met een wenkbrauwbehandeling, make-up sessie,… Onder invloed van Jana liet ik me volledig gaan, maar aan het resultaat moest ik toch even wennen. Wanneer ik de foto’s terugzie, moet ik er nog steeds aan wennen eigenlijk.

Bij Douglas, meer bepaalde aan de stand van ‘Benefit Cosmetics, liet ik mijn wenkbrauwen waxen, kleuren en in vorm brengen. In De Bijenkorf liet ik me volledig opmaken bij ‘Charlotte Tilbury‘. De prijs die je hiervoor betaalt, krijg je terug in de vorm van een product. Win-win-situatie voor iedere klant toch? Ik kocht op deze manier de nieuwe ‘Pillow Talk medium’ lipstick en hoefde niet veel meer op te leggen voor het bijhorende potlood.

Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein

ENKELE TO DO TIPS IN MAASTRICHT

Tussendoor bezochten we enkele winkeltjes zoals Sostrene Grenes (hippere versie van Dille & Kamille waar ik echt alle speelgoed voor mijn toekomstige kinderen wou kopen), een interieurzaak (naam vergeten), Boekhandel Dominicanen en Loods 5 (gigantische winkel met bedden, zetels, decoratie,… Laat ons zeggen een moderne Ikea) en de winkel van Fabienne Chapot!

to do Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein

FOODGUIDE MAASTRICHT

Natuurlijk moet er ook gegeten worden en dankzij de talrijke tips van mijn collega hadden we keuze te over! Helaas verbleven we er maar 1 nachtje, dus kiezen is verliezen..

Na enkele uurtjes op de trein en het ophalen van de fietsen, kregen we een hongertje. Geen vettig gedoe, maar een heerlijke bowl en wrap bij The Salad Bar smaakten zo goed!

Adres: Boschstraat 67, Maastricht The Salad Bar Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein

’s Avonds gingen we gezellig dineren bij ‘Cinq‘, gelegen aan de oever van de Maas is het gezellige stadsdeel Wyck. Ga je graag ontbijten, lunchen, dineren of gewoon iets drinken waar de locals gaan? Dan biedt Wyck heel wat opties!

Twee starters om te delen, een mocktail voor mij en daarna een heerlijke portie bouillabaisse. Jummy!

Adres: Cörversplein 5, 6221 EZ Maastricht
Cinq Maastricht MRJLN Simply Say MarjoleinWoensdag = marktdag in Maastricht, dus kocht ik op de markt een heerlijke portie Kibbeling ‘op de hand’ als ontbijt. Dat smaakte me zo erg, en een portie zou nu ook wel heerlijk smaken. De markt zelf was niet zodanig groot, dus je bent er snel door gewandeld. Als naaister wordt de markt ook als ‘stoffenhemel’ aangeprezen, maar ik vond het een teleurstellend aanbod. Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein

Op onze tweede dag gingen we lunchen bij ‘Piece Of Cake‘, een tip van de verkoopster bij Douglas. Gezellige meubelen, uitgebreide kaart, maar ik vond het niet zo’n voltreffer. Misschien omdat ik de verkeerde keuze (omelet) gemaakt had? Who knows!

Adres: Boschstraat 60, 6211 AX Maastricht
Maastricht MRJLN Simply Say Marjolein

Andere tips die ik doorkreeg, maar we niet uitprobeerden: Van Wyck, café Zondag, café Sjiek, Meesters in Wijnen.

Wat is jouw favoriete stad in Nederland?

Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein 1
STAYCATION IN DE LEIESTREEK - DEINZE

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics