NEW YORK: 9 TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE REIS – DEEL 1

on 15 juni 2018

Talloze woorden en belevenissen kan ik neerpennen over mijn citytrip naar New York, maar ik houd het vandaag bij 5 tips. In een volgende blogpost deel ik de overige. Aangezien dit mijn derde keer in The Big Apple was, ga je hier niet alle typische toeristische bezienswaardigheden in terugvinden, maar ik kan er altijd over uitwijken in een aparte blogpost. Just let me know.

Let me take you back to the last week of March… 

DOWNLOAD DE APP ‘NEW YORK SUBWAY MTA MAP’

De metro is het transportmiddel bij uitstek in The City, alleen is het niet altijd even duidelijk aangeduid boven- en ondergronds. Bij gevolg moesten we redelijk veel terug naar boven om vervolgens de straat over te steken naar de andere ingang. Verdeling van metroplannen is zo goed als nihil, misschien als je geluk hebt aan een van de loketten in Grand Central. Alleen zo’n plan is groot en onpraktisch om enkele dagen mee te sleuren en zeker in de regen. Wij kregen de tip van een local op de metro (lees: we waren aan het sukkelen met ons gigantisch plan) om de app ‘New York Subway MTA Map’ te downloaden. Het is een gratis app waarin je het plan kan bekijken, maar ook verschillende routes kan uitstippelen. Been there, done that. I loved it! Op de laatste dag trok ik er zelf op mijn eentje op uit. Oh ja, in alle metrostations is er free WiFi zonder dat je je e-mailadres moet ingeven.

Heb je toch hulp nodig of zie je er enigszins verdwaald uit op straat of in de stations, er zullen je altijd 1 of meerdere personen aanspreken om je te helpen. Van die behulpzaamheid en vriendelijkheid kunnen wij hier in België echt nog iets van leren.

GA SHOPPEN BIJ CVS PHARMACY

Geen toeristische hoogvlieger of must-have brand waarmee je kan pronken op social media, maar wel een gouden tip voor de zoetebekken onder jullie. Ok, de M&M Store is een winkel die je bezocht moet hebben, maar geef toe dat het way too expensive is. Lang leve CVS Pharmacy, je komt ze vrijwel overal in de stad tegen, de een al wat groter dan de ander. Zoek je Amerikaans snoepgoed of koekjes in een bepaalde smaak of je wilt het aanbod ontdekken, spring hier even binnen en waan je in dromenland. Zo kochten we Pringles en M&M’s in smaken waar we in België alleen maar kunnen van dromen (karamel, framboos, …) én aan een normale prijs. Het is gelijkaardig aan Kruidvat waar ze een beetje van alles verkopen. Vergeet geen spaarkaart te vragen (of ze geven het zelf), want vaak bespaar je zo nog extra geld en krijg je een coupon voor een volgende aankoop.

KLEURRIJKE IJSJES ETEN

Ik had op voorhand niet zo heel veel opgezocht, maar ik moest én zou een ijsje gaan eten bij Stuffed Ice Cream NYC. Eerlijk, het waren vooral de kleurrijke foto’s op Instagram die me er naartoe lokten. The power of social media. Je vindt er niet-alledaagse smaken zoals: birthday cake, red velvet, matcha,…

Een andere zaak op mijn lijstje was Taiyaki NYC, daar ben ik jammer genoeg niet geraakt. Ongeveer hetzelfde concept, maar dan met softijs en hoorntjes in de vorm van een vis!

Stuffed Ice Cream New York MRJLN
Adres: 139 1st Avenue, New York
Dichtstbijzijnde metrostation: Astor Place (groene lijn 4-6)

STATEN ISLAND FERRY

De gratis ferry tussen Manhattan en Staten Island vaart 24/24 en 7/7. Op de drukte momenten van de dag is er elke 15 minuten een afvaart. Er kan heel wat volk mee, dus plaats zal er altijd wel zijn. Op het eiland zelf is er niet zodanig te zien. We maakten een korte wandeling om dan terug de ferry te nemen. Er is blijkbaar wel een groot winkelcentrum (Staten Island Mall), maar daarvoor dien je alweer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het zijn vooral de momenten op de ferry die de moeite zijn.

Tip: zit bij het vertrekken naar Staten Island aan de rechterkant en op de terugweg aan de linkerkant. Zo heb je telkens een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Neem zeker op de terugweg ook een kijkje op het achterdek, want je kan er de mooiste foto’s nemen van de skyline.

new york citytrip mrjln simply say marjolein
Dichtsbijzijnde metrostation: South Ferry (1 of R)

CONEY ISLAND

Vergane glorie met toch een bepaalde charme, zo kan ik Coney Island het beste omschrijven. Je bent eventjes onderweg met de metro, afhankelijk van waar je vertrekt tussen de 30 à 45 minuten. Gelukkig is een deel van de rit bovengronds waardoor je een glimp opvangt van de omgeving tussen Manhattan en Coney Island. Niet altijd even mooi, wel fascinerend!

Het pretpark, als ik het zo mag noemen, ging pas enkele dagen later open en ook het weer zat niet 100% mee, maar ik snap wel waarom het bij mooi weer een drukbezochte locatie is. Het is er gezellig wandelen en er heerst een bepaalde, niet te verklaren, aangename sfeer. To visit bij mooi weer!

De pier heeft naast de attracties en het aquarium enkel nog appartementsgebouwen te bieden. Vaak wordt er aangeraden om te wandelen tussen de metrohaltes Coney Island Stillwell Av. en Brighton Beach. Ga je weg van de pier, het centrum in, dan zit je middenin de Russische wijk. Been there, done that.

New York Coney Island MRJLN Simply Say MarjoleinNew York Coney Island Nathan Coney Island MRJLN Simply Say Marjolein

Eenmaal je van de metro stapt, springt het fast food restaurant Nathan’s Famous onmiddellijk in het oog. Het hot dog verhaal startte op Coney Island dankzij een Poolse immigrant Nathan (of course). Hier snel stoppen om iets te eten is echt wel een must do. Niet goedkoop en binnen kan je niet zitten, maar eerlijk, het heeft gesmaakt!

New York Coney Island Nathan Hot Dog MRJLN Simply Say Marjolein Dit was het voor deel 1. Niet getreurd voor de reizigers onder ons, deel 2 komt as soon as possible online!

Heb jij nog leuke tips voor New York? Deel ze gerust in de comments!

MRJLN logo
The Crystal Ship Oostende MRJLN
Motog6 Motorola MRJLN Simply Say Marjolein

1 Comment

  • Reply Jessica J.

    Ik wil zó graag terug naar New York! Mijn vriend en ik spendeerden er onze five year anniversary. Wat een ongelofelijke stad. ♥ Ik vind je foto’s van Coney Island prachtig! Daar zijn wij helaas niet geraakt.

    19 juni 2018 at 10:13
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geverifieerd door ExactMetrics