NEW YORK: 9 TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE REIS – DEEL 2

on 7 september 2018

Deel 1 met enkele van mijn tips voor een onvergetelijke citytrip was een schot in de roos! New York is én blijft een populaire bestemming waarbij ervaringen van anderen een leuke extra zijn. Aan fotomateriaal geen gebrek deze keer, ik wil jullie volledig onderdompelen in mijn verhaal.

Vandaag presenteer ik jullie deel 2!

HIGH LINE & FOOD MARKETS

Als je me vraagt wat je zeker gedaan moet hebben in New York City dan is het wel het afwandelen van het High Line Park. Dit langgerekte en verhoogde stadspark in Manhattan is een oase van rust tussen de verschillende gebouwen in de stad. Geopend in 2009, maar hiervoor was het decennia lang een spoorwegviaduct. De geschiedenis hebben ze niet gewist, want er liggen nog enkele sporen over het park verspreid. 2 kilometer ver kan je wandelen, waarbij je op verschillende punten het viaduct kan verlaten. Mijn tip is om gewoon van begin tot einde te genieten. Langs de wandeling zijn er voldoende banken voorzien om even te bekomen van de talrijke indrukken. Het hoogtepunt van de wandeling was voor mij het zicht op het appartementsgebouw van Zaha Hadid. Je kan er letterlijk binnenkijken in de badkamers! Zaha Hadid is wel gekend als de architecte van het Antwerpse Havenhuis.

Het was nu de tweede maal dat we een bezoek brachten aan de High Line en ik ben er zeker van dat bij een volgend bezoek, er weer een stukje natuurpracht zal bij getoverd zijn.

High Line New York MRJLN Simply Say MarjoleinHigh Line New York MRJLN Simply Say Marjolein

Eens je aan het eindpunt gekomen bent, neem dan zeker de tijd om ook beneden te verdwalen tussen de grote buildings. Dat is wat wij deden, waardoor we plots aan Chelsea Market belandden. Een overdekte markt met zowel lifestyle shops als eetkraampjes en burelen. Wrong time wrong place, geen honger hebben wanneer je hier belandt, is echt wel bad luck. Om toch van de sfeer te genieten, deelden we een portie sushi. In Chelsea Market zit er ook een Anthropologie winkel. Ik hoorde er al zoveel positiefs over en keek echt mijn ogen uit!

Wil je liever op je gemak de sfeer van een food market opsnuiven, maar geen zin in het vechten om een plaatsje? Ga dan even de hoek om en ontdek Gansevoort Market. Overzichtelijker én rustiger 🙂

Adres Chelsea Market: 75 9th Ave, New York, NY 10011
Adres Gansevoort Market: 353 W. 14th St, NYC, NY 10014
Chelsea Market food market New York MRJLN Simply Say MarjoleinChelsea Market citytrip New York MRJLN Simply Say MarjoleinChelsea Market citytrip New York MRJLN Simply Say Marjolein

THE OCULUS

Bij een bezoek aan Ground Zero kijk je de ogen uit. Tussen mijn eerste en derde bezoek aan The Big Apple zit ongeveer 10 jaar en dat merk je op sommige vlakken enorm. WTC Path Terminal/The Oculus is de nieuwe transport hub waar zich voor 9/11 het metrostation bevond. Wat een site en wat een gebouw. Impressionant. Breathtaking. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Zowel boven- als ondergrond is het architecturaal heel erg sterk, maar ik had ook niet anders verwacht. Ze pakken het graag groots aan die Amerikanen en dit is gewoon een locatie met enorm veel betekenis.

Binnenin is er ruimte, veel ruimte, maar ook veel ruimte om je weg kwijt te geraken. Er bevindt zich een volledige verdieping met winkels (oa. & Other Stories, Kate Spade,…) alsook verschillende eetgelegenheden. Mijn favoriet is ‘Wasabi Sushi & Bento‘ waar een sushi donut de normaalste zaak van de wereld is.

Fun fact: De Spaanse architect Calatrava heeft ook het station van Luik-Guillemins ontworpen. De gelijkenissen zijn er alvast, vind je niet?

New York Oculus MRJLN Simply Say MarjoleinNew York Oculus MRJLN Simply Say Marjoleincitytrip New York MRJLN Simply say Marjolein Oculus

CUPCAKE AUTOMAAT SPRINKLES

De avond voor we terug naar België vertrokken, las ik op Facebook dat er ergens in New York City een cupcake automaat zat! Say what?! Ik moest en zou er eentje eten, want blogster Petra (Sprinkles on a cupcake) schreef lovende woorden over Sprinkles Cupcakes. Op de laatste dag trok ik op mijn eentje op ontdekking, lang leve free wifi en Google Maps 😉 Het gebouw stond in de stellingen, waardoor de automaat niet zo erg opvalt, maar dankzij enkele instagrammende meisjes voor me wist ik dat ik goed zat. The power of a smartphone.

New York Cupcake ATM Sprinkles MRJLN Simply Say Marjolein
Adres: 780 Lexington Ave, New York
Dichtstbijzijnde metrostation: 59 St-Lexington Av Station (groene lijnen 4-5-6 en gele lijnen N-R-W)

SLAPEN IN HAMPTON INN DOWNTOWN BROOKLYN

Slapen deden we deze keer niet in Manhattan zelf, maar weken uit naar Brooklyn, meer bepaald naar de Hampton Inn Downtown Brooklyn. Omdat het onze derde keer in New York was, lag de focus op andere wijken om te bezoeken. Je moet nog steeds de metro nemen, maar toch is het aangenamer (vooral ’s avonds) als je hotel al een beetje in de buurt ligt.

Vlucht en hotel boekten we via het Connections reisbureau in Brugge en dit hotel voldeed aan al onze wensen. De wafels die je tijdens het (gratis!) ontbijt kon maken, gaven de doorslag voor mij 😉

Ik zou zo opnieuw een kamer boeken. En wel om volgende redenen: verse fruitsalade tijdens het ontbijt, grote badkamer met inloopdouche en relatief ruime en moderne kamer. Veel ruimte om drie grote valiezen op te bergen was er wel niet. We stapelden ze uiteindelijk op de kledingkast. Samen met mijn ouders sliep ik in een 3-persoonskamer en in plaats van zo’n typisch zetelbed had ik een volwaardig 2-persoonsbed. #heaven

Adres: 125 Flatbush Ave Ext, Brooklyn
Dichtstbijzijnde metrostations: Jay St – MetroTech (gele lijnen N-R-W) OF DeKalb Avenue (oranje lijnen B-D en  gele lijnen N-R-W-Q)
Vlakbij ons hotel bevond zich trouwens een ondergrondse food market, Dekalbs Market HallNiet de beste en gezelligste waar ik al geweest ben, maar wel een leuke optie als je in die buurt logeert. New York Hampton Inn Downtown Brooklyn MRJLN Simply Say MarjoleinNew York Hampton Inn Downtown Brooklyn MRJLN Simply Say Marjolein En nu graag een one way ticket naar New York!

Tips? Deel ze gerust in de comments.

Motog6 Motorola MRJLN Simply Say Marjolein
Visit Damme Stadsfestival Er was eens MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics