CITYTRIP NAAR PRAAG: FARMERS MARKET X 4

on 18 november 2016

Elke trip is anders, maar toch is er 1 element dat telkens opnieuw deel uitmaakt van mijn reis, nl. het bezoeken van lokale marktjes. Je vindt er zoveel lokale producten, maar ook is het een van de leukste manieren om de gewoontes van de bevolking te ontdekken. Tijdens mijn laatste citytrip naar Praag profiteerde ik van het mooie weer om rond te struinen op 4(!) boerenmarktjes verspreid in de stad.

HOLESOVICE MARKET

Ooit al eens willen rondlopen in de gebouwen van een voormalig slachthuis? Zet de ‘Holesovice Market’ dan maar hoog op je to do-lijstje. Deze gebouwen worden nu enkel nog gebruikt voor de dagelijkse markt, dus je hoeft geen schrik te hebben om kadavers tegen te komen. In hal 22 staan verschillende marktkramers met fruit, groenten, kruiden, vlees en vis. Buiten zijn er voornamelijk kraampjes met kledij en schoenen, maar daarvoor moet je er niet heen gaan.

Elke grote stad heeft zijn overdekte foodhall en in Praag is dat niet anders. Er zijn geen smoothies en dergelijke te vinden, maar doe het voor de sfeer en de lokale producten. Een ideale stop voor als het even regent.

How to get there?

a) rode metrolijn (C) richting Letnany en afstappen in Vltavská

b) 5 min wandelen / trams 1, 12, 14 en 25 brengen je naar de halte vlak voor de deur, Prazská trznice

Holesovice Market

NAPLAVKA FARMERS MARKET

De populairste onder deze noemer is de ‘Naplavka Farmers Market’ op zaterdagochtend. Skip je ontbijt en geniet van een lekker stukje gebak met sterke koffie terwijl je langs het water kuiert. Of passeer er tegen etenstijd en eet slash drink je buikje rond in het bijzijn van de locals.

Een heldere lucht zorgt ervoor dat je een prachtig zicht op de rivier en de Praagse Burcht. (zie bovenste foto)

How to get there?

tramhalte ton – trams 2, 3, 7, 17 en 21

JIRAK FARMERS MARKET

Ontwijk je liever de drukte op zaterdag? Dan is de ‘Jirak Farmers Market’ een ware verademing. Tussen de modernere wijken in Praag ligt dit klein stukje groen dat zich van woensdag tem. zaterdag volledig transformeert tot the place to be. De aangeboden producten kunnen van dag tot dag variëren. De zon, sfeer en live muziek gaven me onmiddellijk een Londen gevoel. Even ontsnappen van de drukte in de stad, middenin het groen van diezelfde stad. H E A V E N! Rondom het park zijn ook verschillende wereldkeukens te ontdekken. Met honger ga je er zeker niet weg 😉

Wat me enorm verbaasde – op de markten en in het straatbeeld – was het grote aanbod aan veganistische en glutenvrije producten.

Achter de gebouwen spot je trouwens de TV-toren en als je goed kijkt dan zie je enkele baby’s omhoog klimmen.

How to get there?

groene metrolijn (A) richting Depo Hostivar en afstappen in Jiriho z Podebrad

(op diezelfde lijn ligt de halte Flora, een ideale stop om overdekt te winkelen)

DEJVICE FARMERS MARKET

De laatste, maar zeker niet de minste markt in deze blogpost ligt net iets verder uit het stadscentrum, maar met de metro en tram is alles toch relatief dichtbij. Een grote markt, live-muziek en animatie voor de kinderen wat heb je nog meer nodig op een zaterdagvoormiddag? Het zijn dan ook voornamelijk gezinnen met kinderen die er rondlopen. (En af en toe eens een verloren toerist.)

Hier zwichtte ik voor een overgevulde croissant met praliné, zó heerlijk en goedkoper dan bij ons! Ik zou de hele dag kunnen eten van al dat lekkers.

How to get there?

a) groene metrolijn (A) richting Nemocnice Motol en afstappen in Dejvická

b) trams 20 en 26 brengen je naar de gelijknamige halte

Ook zin gekregen om de stad te gaan ontdekken? Boek dan snel jouw citytrip naar Praag!

– In welke stad bevindt jouw favoriete markt zich?-

xo. Mrjln

2 Comments

 • Reply Sarah

  Ziet er super uit! Praag staat hier ook nog op mijn lijstje. 🙂

  22 november 2016 at 11:57
  • Reply Marjolein

   De marktjes zijn echt leuk om te doen 🙂 Zeker bij mooi en zonnig weer.
   Thx voor de reactie !

   22 november 2016 at 18:55

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics