WEEKENDJE WEG: ‘ER WAS EENS…’ STADSFESTIVAL DAMME

on 14 oktober 2018
Visit Damme Stadsfestival Er was eens MRJLN Simply Say Marjolein

Ken ik Damme? Natuurlijk! Weet ik wat Damme allemaal te bieden heeft? Wel euhm als ik eerlijk moet zijn, niet echt. Na vorig weekend kwam daar verandering in en heb ik nog meer zin om de cultuur en natuur in de Damse regio te gaan ontdekken! In de komende blogposts neem ik jullie mee naar het Stadsfestival ‘Er was eens …’ en Damme Culinair, maar stel ik ook een foodguide Damme samen. Want wat is nu een weekendje weg zonder culinaire tips?

ER WAS EENS …

een belevingsfestival met literatuur, podium, hedendaagse kunst, poëzie, muziek, filosofie, natuur, gastronomie, fotografie, grafiek, erfgoed,…

Op 21 september werd het startschot gegeven van de allereerste editie van het Stadsfestival. De expo ‘IK WORDT‘ staat hier centraal, waarbij de zoektocht van het zijn in beeld gebracht wordt. Damme moedigt de bezoekers aan om op ontdekking te gaan, elkaar te ontmoeten en open te staan voor (zelf)ontplooiing. Op hetzelfde moment opende ook de heringerichte site d’Oede Schole in de Burgstraat. Hier vind je oa. het onthaal van het stadsfestival, maar ook een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Eigenlijk is d’Oede Schole opgesplitst in 4 zaken: het leescafé, de bookshop, het workshopgedeelte en de exporuimte. In het leescafé kan je terecht voor koffie/thee met dessert, aperitief met tapas of lunchgerechten en dit allemaal met lokale producten. Het aanbod in de bookshop is niet te vergelijken met een Standaard Boekhandel. Voor alle leeftijden is er wel iets te vinden, met extra aandacht voor originele Belgische makers. Ik wou alvast alle kinderboeken meenemen, gewoon omdat ze er zo leuk uitzien.

d'Oede Schole Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein d'Oede Schole Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein d'Oede Schole Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein

Naast d’Oede Schole zijn er ook nog kunstwerken terug te vinden in de hospitaalsite en de kerk. Beide zijn de enige overgebleven monumenten uit de Gouden Eeuw van Damme. Ik moet zeggen dat de hospitaalsite op zich een enorme indruk op me heeft nagelaten. Wat een pracht van een locatie. De kunst die erin terug te vinden was, bracht deels de ziel van het gebouw naar de oppervlakte.

TIP: Het Stadsfestival loopt nog tot 4 november en is dus ideaal om tijdens de herfstvakantie nog even met de kids naartoe te gaan!

PRAKTISCH: Koop een festivalpas (€10 / kinderen -12 jaar gratis) aan het onthaal. Het stadsfestival (= binnenlocaties) is geopend van woensdag tem. zondag telkens van 11u – 18u. In het weekend vinden er verschillende weekendevenementen/Winterzinnen plaats. In de festivalpas vind je ook meer informatie terug over de verschillende locaties en kunstwerken.

Ik laat jullie alvast even meegenieten van de kunstwerken die op mij het meeste indruk gemaakt hebben. Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein Visit Damme Stadsfestival MRJLN Simply Say Marjolein

Ben jij al eens in Damme geweest?

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Deze blogpost kwam tot stand dmv een samenwerking met Visit Damme. Meer informatie over samenwerkingen is terug te vinden in mijn disclaimer.
 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics