THALYS: OP EN AF NAAR PARIJS

on 16 december 2019
Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

Wanneer #bloggersbestie Jana verjaart, dan doen we al graag eens zot. Op en af van Brugge naar Parijs is voor ons helemaal no big deal, integendeel! Met de auto naar Parijs daar waag ik me toch even niet meer aan, gelukkig is er nog de Thalys! Het perfecte alternatief om ons te verplaatsen. Onderweg kunnen we heerlijk ontbijten, ons opmaken en wat bij kletsen. Met dat laatste waren onze medepassagiers misschien niet zo heel tevreden 😉

TRANSPORT MET (IZY BY) THALYS

Het is niet de eerste keer dat ik met de Thalys reis, dus veel geheimen zijn er niet meer. Ik heb zelfs een ‘Thalys The Card‘ om te genieten van de voordelen die het frequent traveller programma aanbiedt. Reizen met de Thalys biedt veel comfort, zeer sterke WiFi-verbinding, Welcome Bar aan boord, snelle verbinding en op regelmatige basis treinen. Boek je op tijd of ben je zeer flexibel dan kan je voor een appel en een ei reizen. Hang je vast aan vakanties, piekuren,… dan zal dit voelbaar zijn in de prijs.

Al was er toch nog iets waar ik geen weet van had, nl. ‘IZY‘. Dit is het lowcost aanbod dat Thalys sinds enkele jaren aanbiedt tegen jawel, sterk verminderde prijzen. Natuurlijk staan hier wel enkele zaken tegenover: geen WiFi, minder frequente reistijden (2 à 3 per dag) en een langere reistijd (+- 1 uur langer onderweg).

Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

TRANSPORT TER PLAATSE

Om alles uit onze dag te halen, besloten we om een ‘Paris Visite Travel Pass‘ aan te schaffen. Ga vooral niet aanschuiven aan de automaten, want je kunt ze enkel aan het loket verkrijgen. Voor 1 dag betaalden we € 12 per persoon en hiervoor kan je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (in beperkte zones). Het verliezen of onbruikbaar maken van deze pass is heel goed mogelijk. Je ontvangt een onnozel ticketje dat onbruikbaar wordt wanneer je het bij je gsm of bankkaart steekt. Op dit vlak komt Parijs enorm achter op andere wereldsteden, ça doit changer! Ik las ergens dat dit vanaf 2021 zal veranderen, hoera!

Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

EERSTE RIT: GARE DU NORD RICHTING LAMARCK-CAULAINCOURT 

Om alles uit onze dag te halen, besloten we de meeste must see plaatsen te bezoeken. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik in Parijs vertoefde, dus een opfrissing van al dat moois kon ik wel gebruiken.

Eerste stop op het programma was Montmartre met de wereldbekende Sacré-Coeur natuurlijk. We namen de metrohalte die zogezegd aan de achterkant ligt, waarbij we langs ‘La Maison Rose‘ naar boven wandelden. Snel wat poseren, een selfie nemen en in een van de toeristenwinkeltjes kocht ik een magneetje. In ‘Paris Visite Travel Pass’ zit ook de funiculaire aan de Sacré-Coeur inbegrepen, ideaal voor wanneer je geen zin hebt om naar boven of beneden te wandelen.

Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

TWEEDE RIT: PIGALLE RICHTING CADET

Tegen het middaguur kregen we een hongertje en besloten we af te zakken naar ‘Bon Bouquet Café’. Een gezellig brunchadresje waar het al aardig vol begon te geraken. Prijs-kwaliteit was het dik in orde, en om eerlijk te zijn had ik het een stuk duurder verwacht! Een beperkte kaart, maar alles werd vers bereid en achteraf had ik meer dan genoeg. Bij het zien van de foto krijg ik er zo weer zin in.

Adres: 29 Rue de Trévise, 75009 Paris

DERDE RIT: LE PELETIER RICHTING CHAUSSEE d’ANTIN LA FAYETTE

Na het vullen van onze maagjes en het verder plannen van onze namiddag werd het tijd om naar de volgende stop te gaan. Alles werd zodanig gepland en getimed zodat we zeker alles van ons lijstje zouden kunnen schrappen tegen het einde van de dag.

Next on the list: Galeries Lafayette. Niet om te shoppen, maar wel om de kerstversiering en het openbare dakterras met fantastisch zicht te bewonderen. Natuurlijk hoorde daar een korte fotoshoot bij. Bloggers be like ..

Van Galeries Lafayette ging het te voet verder richting Anthropologie. Ik ben een grote fan van de winkel en wanneer ik de kans krijg, stap ik er graag even binnen. Wil ik, wil ik, wil ik,… zo ging het de hele winkel door. Sinterklaas bestelde nadien voor mij een cadeautje via de webshop. Happy kid!

Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

VIERDE RIT: CONCORDE RICHTING PALAIS ROYAL MUSÉE DU LOUVRE

De klok begon te tikken en we hadden nog steeds enkele toeristische bezienswaardigheden op het programma staan. We namen de metro richting het ‘Louvre‘ en wandelden we door ‘Jardin des Tuileries‘ richting de volgende metrohalte. Er werd nog een kleine stop gemaakt bij de mooiste ‘Roger&Gallet‘ winkel. Ik kende het merk van zien op social media en kocht er een kleine tube handgel om natuurlijk direct te gebruiken (metro’s weet je wel..). Na het nemen van de bijhorende foto’s gingen we naar onze voorlaatste stop van de dag.

Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

VIJFDE RIT: OPÉRA RICHTING TROCADÉRO

Een bezoekje aan de Eiffeltoren kon zeker niet ontbreken voor het donker werd. We besloten de halte Trocadéro te nemen als aankomst- en vertrekpunt. Een punt waar je een mooi zicht op de Eiffeltoren hebt, al moet je de vele toeristen er wel bijnemen. De tijd ontbrak ons om veel verder te wandelen, maar tijd voor heerlijke crêpe en een koffie hadden we gelukkig wel nog. Ik die normaal helemaal geen pannenkoeken lust, at het toch met smaak. Al zal dat wel door de rijkelijke portie Nutella komen 😉

Thalys Parijs MRJLN Simply Say Marjolein

ZESDE RIT: TROCADÉRO RICHTING FRANKLIN D. ROOSEVELT

Aangezien we nog niet echt gewinkeld hadden, mochten we onszelf belonen met een bezoekje aan Sephora op de Avenue des Champs-Élysées. Voor Jana heaven on earth en ik kocht ook wel iets 😉

Tijd om snel iets te eten en onze dag af te sluiten.

Wat is jouw ultieme tip voor Parijs?

logo MRJLN Simply Say Marjolein

Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Coopr en Thalys. Meer informatie hierover staat in mijn disclaimer.
Source Pinterest Quotesdaily
B&B Hotel Brussels MRJLN Simply Say Marjolein

3 Comments

 • Reply Sam

  Handig he, die Izy trein! In het begin waren ze nog goedkoper geloof ik.

  21 december 2020 at 11:47
 • Reply Wouter

  Wooow leuk verslagje ! Ideale inspiratie voor een volgende Paris trip

  17 december 2019 at 09:47
  • Reply Marjolein

   Dit is eerder Parijs voor beginners denk ik, maar het was al even geleden dat ik er nog eens geweest was 😉 en er stond nog niets over Parijs op de blog.

   Dankje voor je reactie!

   17 december 2019 at 23:08

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics