CITYTRIP WENEN

on 29 augustus 2022
Citytrip Wenen - MRJLN Simply Say Marjolein

Na Boedapest (love it) en Praag (net iets minder) stond Wenen logischerwijs ook op het to visit lijstje. De trip kwam op het perfecte moment om even aan mijn gedachten te ontsnappen.

Wie zegt dat city trips een ontspannend gegeven zijn, heeft het toch wel serieus mis 😉 4 dagen, 3 nachten en 115 014 stappen later was ik stikkapot en had nog een vakantiedagen nodig om te recupereren. Ondertussen ben ik er wel van overtuigd dat ik nog een keertje naar Wenen wil!

Reis je online even mee?

FOODGUIDE WENEN

First things first natuurlijk en in mijn geval is dit een mini foodguide. Ditmaal heb ik op voorhand geen research naar restaurants en koffiebars gedaan. We deden van ‘op den bots’, Tripadvisor op het moment zelf en The Fork om wat centjes te besparen. Het enige restaurant waar ik echt naartoe wou – op aanraden van mijn papa -, was ‘Pho Saigon Kitchen & Bar‘. En of hij gelijk had! Vietnamese keuken met de heerlijkste Pho’s. Schnitzel aten we bij ‘Jonathan & Sieglinde‘ (via The Fork) en de toerist in ons bracht ons naar het historische Cafe Central Wien. Wachtrijen zijn niet uitgesloten, op vrijdag deden we er rond 15u ongeveer 30 minuten over. Check zeker mijn TikTok.

Ontbijten deden we bij Solas (zeer beperkte kaart) en Ullmann’s Zuckerbäckerei (weekend = reserveren) buiten het stadscentrum gezien ons hotel, IBIS Wien Messe, vlakbij lag. Qua prijzen voor eten zit je best wel goed in Wenen, afhankelijk hoe duur je het zelf maakt natuurlijk.. Maar de koffieprijzen vond ik best wel pittig. Aanrader voor betaalbare én lekkere take-away koffie is Rothen Kaffeebar.

Onze allereerste bubble tea dronken we bij Teeamo, gelegen bij de Sint-Petruskerk (tip: gratis toegang – de perfecte foto vanuit Graben & Petersplatz).

Wenen Foodguide MRJLN Simply Say Marjolein collage

WAAN JE ALS SISI IN WENEN

De Oostenrijkse hoofdstad ademt Sisi. Van haar standbeeld in de Volksgarten naar het residentiële paleis Hofburg tot de Augustinerkerk en het zomerpaleis Schönbrunn. Overal waar je gaat en staat, vind je wel een verwijzing naar de keizerin.

Schönbrunn is prachtig! Wij bezochten enkel het binnenplein en de tuinen (gratis toegang), maar bij een volgend bezoek plan ik voldoende tijd in om ook het paleis vanbinnen te bewonderen. Ik raad zeker aan om dit op je gemak te bezoeken.. De tuinen zijn gigantisch groot, je komt er ogen te kort en de setting vraagt om gewoon even een boek te lezen op een van de vele bankjes. Had ik op voorhand beseft hoe mooi het er wel niet was dan had ik passende outfits mee om wat foto’s te maken, want oh my gooooood. Het is er picture perfect. De tuinen worden extreem goed onderhouden waardoor het leek alsof er geen enkele hittegolf in Oostenrijk gepasseerd is.

Schönbrunn Wenen Citytrip MRJLN Simply Say Marjolein

LOOK UP

Vlak voor vertrek kreeg ik een tip om aandachtig naar de stoplichten in Wenen te kijken. Dit weetje bezorgde me enorm veel vreugde dus ik deel ze graag met jou! Geluk zit in de kleine dingen, weet je wel 🙂 Zeg niet zomaar een stoplicht tegen een Weens stoplicht. Overal in de stad vind je, in plaats van de gekende rode en groene bollen, verschillende combinaties van personen. I loved it! 

Hoeveel verschillende combinaties kan jij spotten in Wenen? Wenen stoplichten MRJLN Simply Say Marjolein

NIET TE MISSEN SPOTS

Ik zou hier alle bezienswaardigheden kunnen opsommen, maar dat doe ik niet. Lang leve reisgidsen! In plaats daarvan deel ik enkele van mijn favorieten aan de hand van foto’s. Want soms zegt een foto meer dan duizend woorden, right?

v.l.n.r.: zicht op en vanaf de Stephansdom (gratis toegang – € 6 om de toren te beklimmen), wooncomplex Hundertwasserhaus, gevels om bij weg te dromen, de pracht en praal van het Belvedere en de tuinen, café-boten met zwembaden op de rivier, het street art straatje, Prater pretpark (met monumentaal reuzenrad) en standbeeld van Johan Strauss in het Weense stadspark.

Wenen citytrip collage MRJLN Simply Say Marjolein (1) Wenen citytrip collage MRJLN Simply Say Marjolein (2) Wenen citytrip collage MRJLN Simply Say Marjolein (3)

VAN WENEN NAAR BRATISLAVA

Zo goed als vier volle dagen in Wenen vertoeven, is perfect wanneer je ook Belvedere en Schönbrunn vanbinnen gaat bewonderen. Wij deden dit niet (daarom moet ik nog een terug) en daardoor was er tijd om op daguitstap naar Bratislava te gaan. Voor €15 koop je gemakkelijk een retourtje en de busrit duurt max. 1 uur. Het geknipte moment voor een powernap.

In Bratislava worden heel veel toeristen gedropt en dat merk je ook aan het historische gedeelte #help. Ik ben dit niet meer gewoon en het was niet zo aangenaam vertoeven. Misschien heb je tijdens de week meer geluk? Maar mijn collectie is een magneetje rijker en Slowakije wil ik sowieso wel verder ontdekken.

Foto’s v.l.n.r. Bratislava Castle (een lichte kuitenbijter), Umbrella Street, The Church of St. Elizabeth (a.k.a. Blue Church), view point vlakbij het kasteel, Čumil – man at work en een binnenplein.

Daguitstap Wenen - Bratislava MRJLN collage

Ben jij al eens in Wenen of Bratislava geweest?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics